Vacature orthopedagoog

Vacature orthopedagoog (0.8 FTE)

Iedere leerling een passende plek

Daar gáán we voor in het samenwerkingsverband Passend Onderwijs Barneveld Veenendaal, samen met onze scholen voor Voortgezet (Speciaal) Onderwijs in de regio Barneveld -Veenendaal. Het samenwerkingsverband POBV heeft daarin een grote verantwoordelijkheid en gaat over de toekenning van alle vormen van (extra) onderwijsondersteuning die kunnen bijdragen aan een succesvolle schoolloopbaan, het liefst dichtbij huis.

Verder kijken dan wat aan gedrag zichtbaar is bij leerlingen, is steeds weer een belangrijk uitgangspunt. “Ik zie jou” is dan ook een van de speerpunten in onze visie. 

Met 8 scholen voor Voortgezet en Voortgezet Speciaal Onderwijs vormen we het samenwerkingsverband POBV. Bovenschoolse voorzieningen nemen een bijzondere plek in binnen ons samenwerkingsverband. Ze bieden jongeren die hun weg in het onderwijs wat moeilijker kunnen vinden een tijdelijke onderwijsplek en begeleiden ze terug naar hun eigen school?of naar een andere vorm van passend onderwijs. Samen met betrokkenen kijken we naar wat de jongere nodig heeft?om weer zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren. Bij onze voorziening in Veenendaal is ook Binnenboord gevestigd, ingericht om meer- en hoogbegaafde leerlingen te ondersteunen bij hun onderwijs- en ontwikkelingsproces. 

In de Commissie Toewijzing en Plaatsing (CTP) adviseren en beoordelen we welke leerlingen in aanmerking komen voor extra onderwijsondersteuning, waaronder VSO en arrangementen. De CTP bestaat uit een onderwijskundige, twee orthopedagogen, een psycholoog en onze toekomstige collega. Jij dus! 

Jouw werk bestaat uit het beoordelen van aanvragen voor maatwerk, (bovenschoolse) arrangementen en toelaatbaarheidsverklaringen en het schrijven van bijbehorende deskundigenverklaringen. Ook ben je met procesregie betrokken bij adviestrajecten voor leerlingen op onze scholen. Daarnaast bestaan de werkzaamheden uit het te woord staan van medewerkers van onze scholen tijdens het telefonisch spreekuur en uit het leggen van contacten met ondersteuningscoördinatoren, ouders en leerlingen om ondersteuningsvragen verder uit te diepen.  

We vinden het belangrijk dat je een goede, hartelijke werkrelatie binnen de scholen opbouwt en dat je met ons mee wilt werken aan het regelen van dat wat nodig is voor de schoolloopbaan van onze leerlingen.  Het strekt tot aanbeveling dat je een actieve NVO-registratie hebt en in het bezit bent van een rijbewijs B.

Je komt te werken in een team van betrokken professionals. We zijn allemaal enorm gemotiveerd om de ondersteuning voor de leerlingen zo goed mogelijk te regelen. We zijn flexibel en denken graag out-of-the box. We zeggen niet zo snel ‘nee’ tegen ideeën en vragen van jou dat je een zelfstandige en proactieve collega wordt.

We kijken uit naar onze nieuwe collega. Als bovenstaande informatie je aanspreekt, komen we heel graag met je in contact! Je motivatie en cv ontvangen we graag vóór 20 november 2022 per mail op secretariaat@pobv.nl. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 24 november tussen 13.00 en 17.00 uur.

Voor meer informatie of een verkennend gesprek kun je contact opnemen met
Pieter van Dijk, directeur-bestuurder via secretariaat@pobv.nl en 06-50524477.

De volledige functieomschrijving kun je hier vinden.